Sociale woningbouw in Nederland

De gemiddelde Nederlander heeft een redelijk inkomen. Hierdoor zijn de meeste inwoners van Nederland in staat om zelf onderdak te bekostigen. Dit geldt echter niet voor iedereen. Sommige mensen hebben het financieel gezien een stuk lastiger. Deze mensen zijn niet in staat om een huis te kopen. Het komt zelfs vaak genoeg voor dat dergelijke personen ook niet genoeg geld hebben om een huist te huren. Om te voorkomen dat deze mensen allemaal op straat belanden, zijn er in Nederland de nodige sociale huurwoningen gebouwd. Deze zijn speciaal bedoeld voor mensen die het wat minder hebben.

Wonen met korting

kortingSociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen die het niet al te breed hebben. Zij kunnen in feite met korting in een huis wonen. Dit is mogelijk doordat sociale woningbouw gesubsidieerd wordt. De woningen zijn bedoeld om zonder winstoogmerk te verhuren aan mensen die het financieel niet al te breed hebben. Het gaat doorgaans niet om koopwoningen, maar enkel om huurwoningen. De woningen zijn over het algemeen eigendom van een woningcorporatie. Zodra er een woning vrij komt, wordt deze vrijwel direct weer verhuurd. Er is namelijk een behoorlijke wachtlijst.

Sociale huurwoning toegewezen krijgen

Het is niet zo dat iedereen in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Nee. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Zo mag je inkomen niet hoger zijn dan een vastgesteld bedrag. Indien jij aan alle voorwaarden voldoet, kan het echter nog lang duren voor je een woning toegewezen krijgt. Wel kan het zijn dat je voorrang krijgt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij medische of sociale indicatie, leeftijd, woon-werkafstand of bij het achterlaten van een schaarse woning.

housing

Andere manieren om te besparen

Sta jij al langere tijd ingeschreven voor een sociale huurwoning maar heb je er nog geen eentje toegewezen gekregen? Dan wil je natuurlijk wel een dak boven je hoofd houden. In dat geval doe je er goed aan om je uitgaven zoveel mogelijk te beperken. Doe alleen de noodzakelijke uitgaven. Koop dus geen onnodige dingen. Moet je een duur product vervangen? Zoek dan altijd eerst naar een kortingscode. Je vindt namelijk vaak kortingscodes voor webshops op het internet. Neem bijvoorbeeld deze kortingscodes voor Bol.com. Hiermee kun je vaak aanzienlijk besparen, waardoor je mogelijk wel genoeg geld hebt voor een ‘normale’ huurwoning.